Når et nyt team startes op, og der skal sættes gang i daglig stand-up, så er det meget svært for de fleste at forholde sig til det. Hvorfor i alverden skal vi nu mødes hver dag i 15 minutter ? Vi har jo rigeligt med møder i forvejen. Der er masser af undskyldninger for, hvorfor det ikke er godt – og her kommer nogle af dem, som vi har set i netop nystartede teams:

Det er spild af tid

Ingen kender alligevel til de opgaver, jeg arbejder med

Jeg har ikke behov for kontrol af mine opgaver

 

 

Så når du står overfor ovenstående, hvad skal du så passe på af faldgruber ?

Faldgrube 1:

At ændre frekvensen til hver 2. dag / en gang om ugen – efter få dages forsøg.

Hvis det er de toneangivende i teamet, der er markante i deres udmeldinger, og de ikke har købt ind på ideen om daglige stand-up (endnu), så kræver det sin mand / kvinde at stå imod og sige: “Vi prøver det”. Pas på med at give efter, hold fast i at gennemføre ceremonien hver dag og evaluer på det efter 14 dage / 3 uger.

Faldgrube 2:

Det er de toneangivende, der taler. Facilitér ceremonien, således I enten taler om de opgaver, I har på boardet, eller tager bordet rundt og hold fokus på de tre spørgsmål. Hvad har du lavet siden i går, hvad skal du lave i dag og er der nogle forhindringer ?

Faldgrube 3:

Nu er teamet samlet, så alle ens frustrationer skal på bordet. Her er kunsten at få frustrationerne synliggjort på en P-plads på væggen, så vi i morgen ikke også taler om dem igen – men tager dem op til den ceremoni, hvor det hører hjemme – nemlig retrospective.

Ovenstående er noget af det svære ved stand-up og specielt ved opstarten af et nyt team. Husk dog, at de fleste vil efter relativt kort tid (nogle faktisk kun et par dage) begynde at forstå, at det giver rigtig meget vidensdeling samt ikke mindst hjælp til og fra andre i teamet.